Lapseki’nin neyi meşhur?
Tarih, doğa ve deniz: işte bizim Lapsek’imiz! Gallipoli ile Gallipoli arasında düzenli feribot seferleri var. Lapseki kirazlarıyla ünlüdür ve her yıl Lapseki Kiraz Festivali düzenlenmektedir.
Çanakkale Lapseki’nin kaç tane köyü var?
Lapseki Kaymakamlığı Belediye Sayısı: 3 Belde Sayısı: 2 İlçe Sayısı: 6 Köy Sayısı: 40
Lapseki olayı nedir?
Kurtuluş Savaşı sırasında Lapseki, Yunan işgal yürüyüşleri sırasında 22 Haziran 1920’de toplu bir saldırı başlatan Yunanlılar tarafından ele geçirildi. 1356’dan beri Türklerin elinde olan Lapseki, Çanakkale’nin deniz ve kara savaşlarında yaralanan ve ölen binlerce askerin sığınma ve mezar yeri oldu.
Lapseki ne zaman belediyelik olmuştur?
21 Aralık 1948’de şehir statüsü kazanarak şehir oldu.
Çanakkale Lapseki Ne Yenir?
Bölgenin en meşhur yemeklerinden biri Bahar pilavıdır. Hıdrellez döneminde oğlak etinden yapılan pilav, yerli halk tarafından sıklıkla tüketilir. Lapseki mutfağının diğer tipik lezzetleri şunlardır: Sini Basması, kabak böreği ve kuşburnu kurabiyesi.
Lapseki Belediyesi hangi partiden?
Lapseki BelediyesiBelediye BaşkanıAtilla ÖztürkSiyasi PartiİYİ PARTİNüfus (2023)16193Telefon0286 512 10 44İnternet Sitesi
Lapseki nasıl bir yer?
Doğuda Biga ve kuzeyde Çan ile sınır komşusu olan ilçe engebeli bir araziyle kaplıdır. Orman örtüsü açısından oldukça şanslı olan bölge, mavi ve yeşilin kesiştiği bir alanda yer almaktadır. Lapseki tatilinizin tadını çıkarmak için gün içinde ziyaret edebileceğiniz birçok tarihi yapı ve doğal güzellik bulunmaktadır.
Lapseki merkez nüfusu ne kadar?
Lapseki’nin 2023 yılı nüfusu 30.259’dur. Bu nüfusun 14.939’u erkek ve 15. sınıf öğrencilerinden oluşmaktadır.
Lapseki’den sonra ne gelir?
Sınırlar: Lapseki, Marmara Bölgesi’nin güney Marmara bölümünde yer almaktadır. Doğuda Biga İlçesi, kuzeyde Çan İlçesi, batıda Çanakkale İli ve güneyde Çanakkale Boğazı ile çevrilidir.
Lapseki deprem bölgesi mi?
Çanakkale ili deprem haritası, Çanakkale ili ve ilçelerinin bulunduğu deprem bölgelerini, aktif fay hatlarını ve riskli bölgeleri göstermektedir. Ayvacık, Bayramiç, Biga, Bozcaada, Çan, Eceabat, Ezine, Gelibolu, Gökçeada, Lapseki ve Yenice ilçeleri birinci derece deprem bölgesinde bulunuyor.
Lapseki denize girilir mi?
Lapseki Belediyesi | Dalyan Belediyesi plajı ve Kökez bölgesi Sağlık Bakanlığı’ndan yüzmeye elverişli olarak onaylandı.
Lapseki Belediye Başkanı kimdir?
Fatih ÇELİKKAYA’nın Lapseki Belediye Başkanı Eyüp YILMAZ’ı ziyareti. İlçemiz Kaymakamı Dr.
Lapseki pazarı hangi gün 2024?
3 Temmuz 2024, 14:33 Dalyan ilçesinde bundan sonra her perşembe öğleden sonra mahalle pazarı kurulacak! 3 Temmuz 2024
Lapseki ne yetişir?
Üretilen başlıca meyve türleri; şeftali, nektarin, kiraz, erik, elma ve ayvadır. Üretilen başlıca meyve türü şeftalidir ve Lapseki ilçesindeki şeftali üretimi (76.712 ton) Türkiye üretim hacminin %11,10’unu kapsamaktadır (Anonim, 2020a).
Lapseki Çanakkale arası kaç kilometre?
Çanakkale-Lapseki arası mesafe yaklaşık 35 km’dir.
Lapseki’de ne yetişir?
Üretilen başlıca meyve türleri; şeftali, nektarin, kiraz, erik, elma ve ayvadır. Üretilen başlıca meyve türü şeftalidir ve Lapseki ilçesindeki şeftali üretimi (76.712 ton) Türkiye üretim hacminin %11,10’unu kapsamaktadır (Anonim, 2020a).
Lapseki’de ne var?
Lapseki tatilinizin tadını çıkarmak için gün içinde ziyaret edebileceğiniz birçok tarihi yapı ve doğal güzellik bulunmaktadır. İlçede gezilecek yerler şunlardır: Çardak Arıburnu Şehitliği, Çardak Kum Adası, Kangırlı Altı Plajı, Yakup Bey Külliyesi ve Lapseki Süleyman Paşa Camii bulunmaktadır.
Gelibolunun neyi meşhur?
Yörenin en meşhur lezzetleri arasında sardalya şiş, balık çorbası, peynir helvası, tavuklu mantı, tuzlu balık, lakerda ve Gelibolu lokumu yer alıyor.
Çanakkale Lapseki güzel mi?
Marmara Denizi ile Çanakkale Boğazı’nın kesiştiği noktada bulunan Lapseki, doğal güzellikleri ve tarihi öneminden çok kıyıları ve plajlarıyla ünlüdür. İlçe, popüler turistik yerlerden biridir ve özellikle yaz aylarında nüfus artışı yaşar.