İçeriğe geç

Apartman Aidatını Ödemeyen Ev Sahibine Ne Yapmamız Lazım

Ödenmeyen apartman aidatları nasıl tahsil edilir?

◼️Yukarıdaki açıklamalara göre; harç alacakları cebri icra yoluyla tahsil edilebilir. Bunun için ödenmeyen alacakların bulunduğu icra dairesinde muhatap hakkında ilamsız icra takibi başlatılır.

Aidat ödemeyen ev sahibine ne yapılabilir?

Genel giderlerin ödenmemesi durumunda yaptırımlar nelerdir? Daha önce açıkladığımız gibi, sadece yönetici değil, herhangi bir apartman sahibi de dava açma ve icra takibi başlatma hakkına sahiptir. Ayrıca, intifa hakkı sahibi de dava açma ve icra takibi başlatma hakkına sahiptir. Ödenmeyen katkıların geciktiği günler için aylık %5 oranında gecikme cezası uygulanır.

Ödenmeyen aidat borcundan kim sorumlu?

Buna göre, bağımsız bölümde kiracı olan kişi, kat maliki tarafından ödenmeyen aidatlardan sorumludur.

Apartman aidatı en fazla kaç ay ödenmezse?

Yapı yönetimi tarafından bir tarih belirlenip kat mülkiyeti birliği tarafından onaylanmadığı takdirde, daire/gayrimenkul için toplam ORTAK GİDERLER tutarını ödemeyen kat maliki veya diğer yükümlüler, ilgili ayın 20’sine kadar avans ödemek zorunda kalacak ve bu ödeme otomatik olarak (ihtara gerek kalmaksızın) peşinat olarak tahsil edilecektir.

Aidat kaç ay ödenmezse icra gelir?

Apartman/site aidatı ödenmediği takdirde, aidat borcunu ödemeyen apartman sahibi veya kiracı hakkında, ister ödenmemiş tesis aidatı, ister avans olsun, takip eden ayın başından itibaren icra takibi başlatılabilir. (KMK Madde 22) Bunun için, icra takibi başlatılmadan önce taraflara ihtar veya ihtarda bulunulması gerekir…

Apartman aidatı ödememek suç mu?

Kat Mülkiyeti Kanunu’na göre, kat maliklerinin her biri, aralarında farklı bir anlaşma olmadığı sürece, sabit orana eşit olarak katkıda bulunmakla yükümlüdür. Katkı paylarını ödemeyen kiracıya karşı karşı icra takibi başlatılabilir.

Hangi durumlarda apartman aidatı ödenmez?

Genel bir kural olarak, hizmetler eksik veya yetersizse, sakinler veya mal sahipleri katkı payı ödememe hakkına sahiptir. Bu durumda, sakinler veya mal sahipleri genellikle sorunları bina yönetimine veya yerel yetkililere bildirmeli ve sorunun çözülmesi için adım atılmasını talep etmelidir.

Aidat ödemeyen ev sahibine icra takibi nasıl yapılır?

Apartman malikinin, masraflarını ödemeyen apartman sahiplerine veya diğer borçlulara karşı talepleri önceliklidir. Ücret borçlarını ödemeyen apartman malikine, ilk olarak noter aracılığıyla ihtar gönderilebilir. İhtara rağmen ödeme yapmayan apartman malikine karşı aşağıdaki şekilde zorunlu icra takibi başlatılabilir.

Apartman ortak giderlerini ödemeyenler nereye şikayet edilir?

Kat Mülkiyeti Kanunu EK-1. Aynı Kanunun 33. maddesine göre yetkili mahkeme, ana gayrimenkulün bulunduğu yerdeki Sulh Hukuk Mahkemesidir.

Aidat ne kadar gecikebilir?

Kat Mülkiyeti Kanunu’nun 20. maddesine göre, Yönetim Kurulu, katkı paylarını ödemeyen kat malikinden aylık %5 oranında faiz alma hakkına sahiptir. Yönetici veya diğer kat malikleri, katkı paylarını ödemede geciken diğer kat malikine karşı dava açabilir.

Aidatın ödenmemesi tahliye sebebi midir?

1 Temmuz

Aidat en fazla ne kadar olabilir?

Aidat miktarlarında bir üst sınır veya tavan artış olmadığını belirten Kiraz, “Dairede ev sahibi oturuyorsa, aidat limitlerinde üst sınır bulunmuyor. Sadece kiracı, ödenen kiranın üzerindeki aidatı ödemek zorunda değil.” dedi.

Boş olan daireye aidat ödenir mi?

Kat mülkiyetinde ise malik ödemekle yükümlüdür; taşınmazın sahibi kim ise aidatları o ödemekle yükümlüdür. Malikin aidat ödeme yükümlülüğü, evi kullanıp kullanmamasına bağlı değildir; kullanılmasa ve boş olsa bile malik aidat ödemekle yükümlüdür.

Apartman yöneticisi nelerden muaf olur?

Apartman yöneticisi apartmanın günlük operasyonlarından, bina bakımından ve idaresinden sorumludur. Apartman yöneticisi nelerden muaftır? İşte bu sorunun cevabı: Apartman yöneticisi aidat toplama, binayı temizleme, güvenlik önlemleri, bakım ve onarım gibi görevlerden muaftır.

Aidat yatırılmazsa ne olur?

Konut veya kat mülkiyeti yönetimi, aidatlarını ödemeyen kiracı veya ev sahibine karşı icra takibi başlatabilir veya dava açabilir. Bu husus Kat Mülkiyeti Kanunu’nun 634. maddesine uygundur.

Apartman aidatını ödemeyen nasıl icraya verilir?

Katkı paylarını ödemeyen bir kiracıya karşı nasıl yaptırım uygulanabilir? Eğer bu sorunun cevabını arıyorsanız, kiracısı katkı paylarını ödemeyen ev sahibi, kiracıya noter aracılığıyla ihtar gönderebilir. Buna uyulmaması ve ikinci bir uyarının gerekli olması durumunda, son bir uyarı gönderilir. Bu adımdan sonra yaptırım prosedürü takip eder.

Aidat ödemeyen komşuya ne yapılır?

Bu kanun hükümlerine göre, ortak giderleri ve bunlar için tahsil olunacak avansı ödemeyen kat malikine karşı diğer kat maliklerinden herhangi biri veya yönetici, dava açabilir veya icra takibinde bulunabilir. Giderlerin miktarı ne olursa olsun dava, ana gayrimenkulün bulunduğu yer Sulh Hukuk Mahkemesinde görülür.

Bina aidatını ödemeyen hakkında ne tür işlemler yapılabilir?

Katkılar ödenmezse borçluya karşı icra takibi başlatılabilir veya dava açılabilir. Aynı şekilde, faydalanıcı maliklerin dava açma ve işlem başlatma yetkisi vardır. Kat Mülkiyeti Kanunu’na göre, ödenmemiş katkıların geciktiği günler için aylık %5 oranında gecikme cezası uygulanır.

Apartman aidatı ödemeyenler nereye şikayet edilir?

Apartman malikinin, masraflarını ödemeyen apartman sahiplerine veya diğer borçlulara karşı talepleri önceliklidir. Aidat borçlarını ödemeyen apartman malikine, ilk olarak noter aracılığıyla ihtar gönderilebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Anal Escort