İçeriğe geç

Küstah Kime Denir

Küstah insan ne demektir?

Adı saygısız, kaba, nezaketsiz (kişi):

Küstah bakış ne demek?

Kaba olmak, kaba, saldırgan ve/veya saygısız bir şekilde hareket etmek anlamına gelir. 2 Aralık 2019 Kaba olmak, kaba, saldırgan ve/veya saygısız bir şekilde hareket etmek anlamına gelir.

Küstahça davranış ne demek?

geçişsiz f. (< küstahlaşmak) Küstah, saygısız ve kaba olmak.

Küstah ne demek Kokeni?

küstah – Nişanyan Sözlüğü. Farsça gustāχ گستاخ, “kendine güvenen, kendinden emin” kelimesinden ödünç alınmış bir kelimedir. Bu kelime, aynı anlama gelen Orta Farsça vistāχ kelimesinden türemiştir. Bu kelime, Avestan’da yazılı örneği olmayan *vi-stāka – “karşı çıkmak, direnmek” kelimesiyle ilişkilidir.

Küstah demek hakaret mi?

Yargıtay, “küstah” kelimesini hakaret olarak değerlendirmeyerek emsal teşkil etti.

Saygısız insanlara ne denir?

Kaba, toplum içinde insanlara saygısızca davranan kişi anlamına gelir.

Küstah eş anlamlısı nedir?

(sıfat) saygısız, kaba, utanmaz, arsız, küstah, küstah.

Küstah ve kibirli ne demek?

Kibirli, kibirli ve kibirli, aşırı derecede kendini beğenmiş ve insanlarda istenmeyen, rahatsız edici bir etki yaratabilirler. Böyle bir davranış tek bir kez bile hissedilirse, birlikte içilen bir fincan kahve kırk yıl boyunca hatırlanmaz. Tüm iyi hisler kaybolur.

Naif bakış ne demek?

Kibar davranan bir insan ne kadar saftır? Naif kelimesi; deneyimsiz, saf, tecrübesiz anlamına gelir. Naif ise; hassas, ince ve kibar anlamına gelir. Yani, bir insanı kibar olarak tanımlamak için nahif kelimesini sıfat olarak kullanmak daha doğru olur.

Karaktersizliğin ne demek?

“Karaktersiz” kelimesinin anlamı kötü karaktere sahip olmaktır. Dilimizde yaygın olarak kullanılan bu kelime aynı zamanda “güvenilmez” anlamında da kullanılır.

Pervasız davranış ne demek?

[1] Pervasızca, tereddüt etmeden, tereddüt etmeden, pervasızca, pervasızca.

Küstah nedir TDK?

Aşırı özgüvenli oldukları için kibirli davranan kişilere kibirli denir.

Zarifliği ne demek?

Zarafet, zarafet, zarafet hali: Zürafa bütün zarafetini yitirmiş, uzun boynu ip gibi incecik olmuştu. (Ahmet H.

Ucube ne demek argo?

Kökeni bilinmeyen, tuhaf, anlaşılmaz, biçimsiz nesneler için kullanılır…

Eski Türkçede çirkef ne demek?

Farsçada “çirk” denen bir kelime var, kirli, pis anlamına geliyor. Ayrıca kirli, pis suya “çirkab” derlerdi ki biz buna “dirkef” derdik. Biz de kirli suya kirli derdik.

Küstah eş anlamlısı nedir?

(sıfat) saygısız, kaba, utanmaz, arsız, küstah, küstah.

Pervasız insan ne demek?

Pervasız, Arapça kökenli bir kelime olan pervasız kelimesinin eş anlamlısıdır. Gelecek kaygısı olmayan ve kimseden korkmayan kişiler pervasız olarak tanımlanırken, yalnızca kendi arzularına göre hareket eden ve başkalarının talimatlarına göre hareket etmeyen korkusuz kişilere pervasız denir.

Küstah ukala ne demek?

Türkçe Dil Kurumu sözlüğüne göre “küstah” kelimesi “davranışları ve sözleri saygısız olan küstah kişi” olarak tanımlanıyor. Yine Türkçe Dil Kurumu sözlüğüne göre “akıllı” kelimesinin anlamı “kendini akıllı ve bilgili sanan bilgiç kişi” olarak veriliyor.

Küstah ve kibirli ne demek?

Elbette gerçek kibir diye bir şey vardır, birisinin aslında kendisinden daha iyi ve daha akıllı olduğuna inanması, ama kibrin çoğu öz nefreti örtmek için kullanılan bir maskedir. Kibir, kibrin sinir bozucu küçük kuzenidir, çok daha az zarar vericidir ve başa çıkması daha kolaydır. Elbette gerçek kibir diye bir şey vardır, birisinin aslında kendisinden daha iyi ve daha akıllı olduğuna inanması, ama kibrin çoğu öz nefreti örtmek için kullanılan bir maskedir. Kibir, kibrin sinir bozucu küçük kuzenidir, çok daha az zarar vericidir ve başa çıkması daha kolaydır.

Tavsiyeli Bağlantılar: Boyler Kaç Dakikada Isınır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir