Gebol yemeği nedir?
Gebol çorbası, özellikle kış aylarında sıkça tüketilen bir çorbadır. Gebol çorbası, yoğurt çorbasına görünüm ve içerik olarak benzer ve kendine özgü bir tada sahiptir.
Gebil hangi yöreye ait?
(Gebole tatlısı Siirt iline özgü bir pekmez tatlısıdır.
Dible tatlısı nedir?
Dibile veya Dible, ünlü bir Türk tatlısıdır. Ege bölgesinde yapılır. İzmir’in Ödemiş ilçesinde dini bayramlarda ve nişan törenlerinde geleneksel olarak yapılan Dibile, köy kadınlarının atalarından kalma “Mühr-ü Süleyman” şekline demir kalıplanarak hazırlanır. Aydın’ın geleneksel tatlılarından biridir.
Halep tatlısı içinde ne var?
Hazırlanışı: 3,5 su bardağı irmik. 1,5 su bardağı toz şeker. 1 paket kabartma tozu. 1 paket vanilya. 1,5 su bardağı süt. 6-7 yemek kaşığı pekmez. 1 su bardağı iri kıyılmış ceviz.
Gebol nerenin?
Bitlisimize özgü bir yemek: Gebol (Çolek) …
Bitlis’in neyi meşhur yemekleri?
Meşhur Bitlis YemekleriBüryan KebabıŞemşipek.Bitlis Köftesi.Ciğer DolmasıKeşkek.Halise.Gari AşıÇorti.Diğer ürünler…
Hambal hangi yöreye ait?
Hambal (Sivas yöresinden)21 Şubat 2016
Zingil tatlısı hangi yöreye ait?
Zıngıl veya Zingil tatlısı, süt, un, yumurta ve kabartma tozundan yapılan bir hamurun yağda kızartılmasıyla hazırlanan ve şerbetle tatlandırılarak servis edilen bir Türk tatlısıdır. Bir tür tatlı ikramıdır. Mardin, Diyarbakır ve Şanlıurfa’nın yerel mutfağında hazırlanır.
Halise hangi yöreye ait?
6.Halise. Ağrı yöresine ait bir et yemeği olan Halise, klasik et yemeklerinden oldukça farklıdır. En önemli farkı tavşan etiyle hazırlanmasıdır. Tavşan eti ve buğday karışımından yapılan Halise, tavşan eti keşkek olarak da düşünülebilir.
Dünyanın ilk tatlısı nedir?
Besin değeri yüksek olan tatlı, geleneksel bir Türk lezzeti haline gelmiş olup tarihi binlerce yıl öncesine dayanmaktadır. Geleneksel Türk lezzetlerinden biri olan Aşure, efsanevi tarihi ve temsil ettiği kültürel kodlarla BBC tarafından “dünyanın en eski tatlısı” olarak adlandırılmıştır.
Arap tatlısı nedir?
Antalya bölgesinde çok popüler olan ve tüketilen Arap Kadayıfı, Türkiye’nin bazı bölgelerinde “taş kadayıf” veya “düz kadayıf” olarak da bilinen bir tatlı türüdür. Arap Kadayıfının hazırlanması hamurunun hazırlanmasıyla başlar. Bu hamur, irmik unu, sıcak su ve maya karıştırılarak yapılır.
Damat tatlısı ne demek?
Damat tatlısı olarak anılmasının sebebi, düğün gecesi gelin ve damat evlerinde bırakılan tatlı olmasıdır.
Haside tatlısı nedir?
Haside (Konya Haside Tatlısı / Konya Siyah Helvası) bir tür un helvasıdır. Bazı bölgelerde benzer tatlılara hoşmerim denir. Osmanlı mutfağında benzer bir tatlı olan asit, nişasta ile yapılır.
Paşa tatlısı nedir?
Kemalpaşa tatlısı (Mustafakemalpaşa peynir tatlısı veya Mustafakemalpaşa tatlısı), başlangıçta Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesindeki küçük mandıralarda üretilen bir peynir tatlısıdır. Şu anda, yaklaşık 15 fabrikada günde 1 milyon adede kadar üretim hacmi elde edilmektedir. Ramazan ayında tüketim artar.
Zerde tatlısının içinde ne var?
Zerde, Türk mutfağının İstanbul, Gaziantep, Balıkesir, Konya, Şanlıurfa, Tekirdağ, Edirne ve Karaman bölgelerinden gelen geleneksel bir tatlıdır. Pirincin suyla kaynatılması ve içine kızılcık şekeri (doğum sonrası şekeri) ve karanfil eklenmesiyle hazırlanır. Safranla renklendirilmiş ve kokulandırılmış bir tür tatlandırılmış pirinç ezmesidir.
Zingil yemeği nedir?
Zıngıl veya Zingil tatlısı, süt, un, yumurta ve kabartma tozundan yapılan bir hamurun yağda kızartılmasıyla hazırlanan ve şerbetle tatlandırılarak servis edilen bir Türk tatlısıdır. Bir tür tatlı ikramıdır. Mardin, Diyarbakır ve Şanlıurfa’nın yerel mutfağında hazırlanır.
Gölle yemeği nedir?
[1] (yemek) (argo) (Sivrihisar lehçesi) Kurutulmuş buğday tanelerinin suda kaynatılıp içine şeker katılarak yapılan tatlı bir yiyecek.
Arabaş yemeği nedir?
Arabaşı veya Arabaşı çorbası, Orta Anadolu’daki Türk mutfağına özgü bir çorbadır. Arabaşı isminin nereden geldiğine dair çeşitli hikayeler olsa da net bir bilgi yoktur. Çorbanın özelliği ekmekle yenmemesi, hamurun hemen yutulmasıdır.
Balıkesir’in yemeği nedir?
Bu yemekler arasında tirit, börülce, şura, manav tarhanası, saçaklı mantı, keşkek, mafis, güveç, peynirli patlıcan, düğün çorbası, zerde gibi yemekler ve balıkesir kaymağı, höşmerim, kalbura bastı gibi tatlılar öne çıkıyor.